Hlavní obsah

Lockheed už druhý rok po sobě nesplní dodávky objednaných F-35

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké ozbrojené síly dostanou i letos méně objednaných bojových letadel F-35, protože nový software TR-3 nebude dokončen do letošního třetího čtvrtletí. Dodáno bude mezi 75 a 100 F-35, řekl ředitel zbrojovky Lockheed Martin James Taiclet. Ještě před třemi týdny uváděl, že to bude 150 letadel.

Foto: Reuters

Lockheed F-35A Lightning startuje ze základny Eglin

Článek

Server Defense One napsal, že dodaných F-35 bude letos s největší pravděpodobností ještě méně než loňských 96. Loni mělo také být dodáno mezi 147 a 153 kusy. Pentagon odmítl přebírat stroje, dokud nebude vyzkoušen a prověřen nový software TR-3. Tento software je klíčový pro přechod na novou verzi Block-4 vybavenou lepšími senzory a větší zbraňovou šachtou.

„Věnujeme čas a pozornost tomu, abychom tuto technologii zavedli hned napoprvé, protože se to rozhodně vyplatí,“ uvedl Taiclet.

Už v půlce prosince při slyšení před Kongresem řekl generál Michael Schmidt, že důvodem zpoždění je, že Lockheed Martin a další firmy neplní požadavky Pentagonu. Chybět měly dvě komponenty důležité pro hardware a simulace dostatečně neprověřily nový software.

Dodávky dílů pro vylepšené F-35 váznou. Zvýšené náklady dopadnou na všechny zákazníky

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám