Hlavní obsah

Lékaři prohlásili chlapce za mrtvého, rodiče u soudu bojují, aby ho neodpojovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento

Na soud v kalifornském Sacramentu se obrátila matka dvouletého chlapce, jehož lékaři prohlásili za mrtvého a chtějí ho odpojit od přístrojů. Rodičům Israela Stinsona se to nelíbí a žádají, aby lékaři dali jejich synovi ještě šanci.

Lékaři prohlásili dvouletého Israela Stinsona za mrtvého.

Článek

Israel byl podle televize CNN na počátku dubna hospitalizován kvůli astmatickému záchvatu. Na jednotce intenzivní péče se mu zastavilo srdce a lékaři prohlásili, že nastala mozková smrt. Tento závěr potvrdila i další zpráva poté, co rodiče nechali hocha převézt do nemocnice Kaiser Permanente Medical Center v Rosevillu.

Lékaři chtějí malého pacienta odpojit od přístrojů, rodiče to ale odmítají. Věří, že Israel není mrtvý. Matka Jonee Fonsecová nedávno na internetu zveřejnila video, které ukazuje, jak chlapce ležícího na nemocničním lůžku lechtá v podpaží, načež Israel trochu pohne hlavou.

Podle ošetřujícího lékaře Michaela Myetteho jde ale jen o míšní reflex. „Israelova matka, rodina a právní zástupci... si to bohužel vykládají jako příznak toho, že mozek může fungovat, nebo že se dokonce zotavuje. Mýlí se,“ uvedl v prohlášení pro soud.

Právníci rodiny kromě jiného poukazují, že odmítnutím lékařské péče jsou porušována chlapcova práva. Rodiče navíc uvádějí, že záměr odpojit syna od přístrojů je v rozporu s jejich křesťanskou vírou. Israela chtějí přemístit do zařízení s péčí o dlouhodobě nemocné.

Soud má rozhodnout ještě tento týden.

Anketa

Je východiskem z utrpení nevyléčitelných pacientů odpojení od přístrojů?
Ano
84,3 %
Ne
6,6 %
Nevím
9,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4897 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám