Hlavní obsah

Kvůli bouři Isaac odložili start rakety i republikánský sjezd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tampa/Mys Canaveral

Kvůli bouři Isaac, která ohrožuje Floridu, byl odložen start rakety Atlas V i konvent Republikánské strany, na kterém má být potvrzen Mitt Romney jako kandidát této strany pro podzimní prezidentské volby.

Foto: NOAA, Reuters

Satelitní snímek bouře Isaac

Článek

Jednání celonárodního sjezdu Republikánské strany budou kvůli tropické bouři Isaac odložena až na úterý. Oznámil to předseda celostátního výboru Republikánské strany Reince Priebus. Sjezd má mimo jiné potvrdit Mitta Romneyho jako republikánského vyzývatele prezidenta Baracka Obamy v listopadových volbách.

Čtyřdenní sjezd bude podle plánu zahájen v pondělí, poté však bude okamžitě přerušen až do úterního odpoledne, uvedl Priebus v prohlášení.

Do Tampy dorazí 2286 delegátů a 2125 jejich náhradníků. Delegáti by na sjezdu měli rovněž schválit stranického kandidáta na viceprezidenta, za kterého si Romney před dvěma týdny vybral kongresmana Paula Ryana.

Start rakety byl odložen na příští týden

Kvůli blížící se tropické bouři Isaac odložila také NASA vypuštění rakety Atlas V-401. Jde už o několikátý odklad startu rakety, která má vynést do vesmíru dvojici družic, jež budou zkoumat zemské radiační pásy.

Atlas V-401 byl přesunut ze startovací rampy zpět do hangáru na Mysu Canaveral. To zajistí, že nedojde úhony při případném nevlídném počasí.

Nový čas startu byl stanoven na 30. srpna na 10:07 SELČ.

Bouře Isaac se už přehnala přes Haiti, kde si vyžádala nejméně šest obětí, a přes Kubu. Než dorazí na Floridu,  posílí na slabší hurikán. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám