Hlavní obsah

Kokainového krále Milána dopadli po 23 letech za oceánem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím/Montevideo

Uruguayské úřady zatkly jednoho z pěti nejhledanějších italských mafiánů. Rocco Morabito, známý jako „kokainový král Milána”, byl na útěku 23 let. S odkazem na prohlášení italského ministerstva vnitra o tom v pondělí informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Rocco Morabito po svém zatčení na policii v Montevideu.

Článek

Morabito, odsouzený za pašování drog a další závažné zločiny, byl nejhledanějším členem nejmocnějšího kalábrijského zločineckého syndikátu. Tato mafiánská skupina, jež nese název ’Ndrangheta, pašuje do Evropy latinskoamerický kokain.

Padesátiletého muže úřady zatkly v hotelu v uruguayském pobřežním letovisku Punta del Este, kde jinak bydlel v domě. Uruguayská policie na jeho dopadení spolupracovala s italskými úřady.

Pátraní po Morabitovi začalo v roce 1994 poté, co za téměř tunu latinskoamerického kokainu zaplatil 13 miliard lir (zhruba 196 miliard Kč), napsal italský deník Corriere della Sera.

Reklama

Související články

Costa Concordia vezla pro mafii kokain

Výletní loď Costa Concordia, která před třemi lety havarovala u italského ostrova Giglio, vezla množství kokainu. Drogy patřily obávané kalábrijské mafii...

Výběr článků

Načítám