Hlavní obsah

Kanadská policie našla na hranicích s USA šest lidských těl

Novinky, ČTK, Magdalena Matoušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadská policie vyšetřuje případ nálezu šesti lidských těl na indiánském území v provincii Quebec nedaleko hranic s USA. Podle informací agentury AP vyšetřovatelé pracují s verzí, že šlo o migranty.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

„První tělo bylo nalezeno ve čtvrtek kolem 17:00 v močálovité oblasti v Tsi Snaihne, Akwesasne, Québec,“ uvedla policie ve prohlášení na sociálních médiích. „Momentálně nehrozí žádné nebezpečí pro veřejnost.“

Jasno do případu podivné smrti na odlehlém místě by mohly vnést nařízené soudní pitvy a toxikologický rozbor odebraných vzorků.

Policie má důvod se domnívat, že v tomto případě šlo o migranty. Minulý měsíc totiž tamější policejní sbory Akwesasne Mohawk a Saint Regis Mohawk oznámily, že se zvýšil počet nelegálních vstupů na jejich území a do jejich vodních toků. Podle jejich informací někteří migranti museli být dokonce hospitalizováni. V lednu také zjistili, že se břehy řeky svatého Vavřince pokoušely využít osoby zapojené do pašování lidí.

Americký prezident Joe Biden a kanadský premiér Justin Trudeau minulý týden oznámili plán o odstranění mezery v migrační dohodě. Ta umožňovala tisícům migrantů žádajícím o azyl pohybovat se mezi oběma zeměmi po vedlejší silnici spojující americký stát New York s kanadským Quebecem.

Nová dohoda, která vstoupila v platnost v sobotu, uzavřela nelegální hraniční přechod asi 150 kilometrů východně od Akwesasne.

Nejméně osm lidí zemřelo po převrácení dvou člunů u pobřeží San Diega

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám