Hlavní obsah

Jedna z dívek, kvůli kterým vraždil střelec v Kalifornii, nazpívala duet s Adamem Mišíkem

Elliot Rodger, který v pátek v kalifornské Santa Barbaře zabil šest lidí a následně spáchal sebevraždu, trpěl sexuální frustrací a pocitem méněcennosti. V dopise o 141 stranách, který po sobě zanechal, zmiňuje opakovaně své neúspěchy u dívek i návštěvy u psychologů. Píše také o své školní lásce k Monette Moiové. Mladá žena je herečkou, s níž shodou okolností natočil duet český hudebník Adam Mišík. Upozornil na to server New York Post.

Monette Moiová si zazpívala s českým zpěvákem Adamem Mišíkem

 
Článek

Rodger ve svém životopise, který nazval Můj pokřivený svět, uvádí, že Moiová byla jeho první láska. Zakoukal se do ní na druhém stupni základní školy. Jeho touha  se ale postupně proměnila v nenávist, díky níž, jak tvrdil, na ni nikdy nezapomněl. Rodger herečku tituloval “ďábelská děvka“.

„Během druhého stupně můj pohled na svět potemněl a dál tmavnul pořád víc s tím, jak jsem trpěl. To, jak se ke mně dívky v tu dobu chovaly, zvlášť ta ďábelská děvka Monette Moiová, ve mně vzbudilo intenzivní strach z nich. Vtipné na tom je, že jsem Monette tajně miloval. Byla první dívkou, kterou jsem miloval, a nikdy jsem to nikomu nepřiznal,“ napsal Rodger a dodal, že byl hluboce zasažen, když ho začala Moiová zesměšňovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Elliot Rodger natočil den před útokem videoVideo: Reuters

„Musela si myslet, že jsem naprostá nula. Tolik jsem ji nenáviděl a nikdy na ni nezapomenu. Začal jsem kvůli tomu nenávidět všechny holky. Nahlížel jsem na ně jako na zlé, kruté, bezcitné tvory libující si v mém trápení,“ doplnil Rodger.

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvák, kytarista a herec Adam Mišík

Byl to psychopat, brání dceru otec

Podle otce Moiové byl ale Rodger psychopat a pochybuje o tom, že by ho jeho tehdy desetiletá dcera mohla nějak šikanovat. John Moio, který stejně jako Rodgerův otec působí v Hollywoodu, upozornil, že Rodger byl o dva roky starší. Moiová ho od té doby neviděla a záležitost ji trápí, řekl list The Daily Mail.

Toho, že se Moiová dostala do nezáviděníhodné situace, lituje i hudebník Adam Mišík, který se s herečkou v USA setkal a společně si zazpívali písničku She will be loved od kapely Maroon 5. „Adam a já jsme měli příležitost se s Monette seznámit během našeho pobytu v Los Angeles. Je to velmi hodná a milá holka a oběma nám je moc líto, že si musí tímto projít. Zároveň chceme vyjádřit upřímnou soustrast rodinám postiženým touto strašnou tragédií,“ uvedl Mišíkův manažer Antonín Milata.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám