Hlavní obsah

Izrael a USA souhlasí s prodejem protiraketového deštníku Arrow 3 Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německo získalo souhlas Izraele a Spojených států k nákupu systému protiraketové obrany Arrow 3, napsal deník The Jerusalem Post. Poprvé je tak jeden z nejvyspělejších izraelských systémů protivzdušné obrany dodán do jiné země. Německo zatím o nákupu definitivně nerozhodlo, podle kancléře Olafa Scholze se o tomto kroku zatím diskutuje.

Foto: Profimedia.cz

Snímek zachycuje úspěšnou zkoušku systému Arrow 3 na Aljašce.

Článek

Němečtí zákonodárci v minulosti prosazovali, aby Berlín koupil izraelský systém Iron Dome, v pondělí ale šéf německého letectva Ingo Gerhartz řekl, že Arrow 3 je tím nejlepším systémem pro hrozby, jimž by Německo čelilo.

„Pokud jde o rakety dlouhého doletu, Německo v současnosti nemá adekvátní obranu, a proto Arrow 3 bedlivě zkoumáme a systém nás skutečně zajímá,“ řekl Gerhartz.

Británie dodává Ukrajině protiletadlové střely Starstreak, jsou připravené k nasazení

Válka na Ukrajině

Izrael a USA s prodejem souhlasily, potvrdil Gerhartz. „Ale ještě si musíme promluvit o detailech,“ dodal.

„Raketový štít je určitě mezi věcmi, které zvažujeme, a máme pro to dobré důvody. Všichni se musíme připravit na fakt, že máme souseda, který je v současné době připraven použít sílu k prosazení svých zájmů,“ řekl před časem Scholz.

Reklama

Výběr článků

Načítám