Hlavní obsah

Hollywoodská agentura vyhodila Susan Sarandonovou za větu: Židé teď cítí, jaké je to být muslimem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je spousta lidí, kteří se v této době bojí být Židy a zakoušejí, jaké to je být v této zemi muslimem, prohlásila podle listu New York Post americká oscarová herečka Susan Sarandonová na nedávné propalestinské demonstraci. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Krátce po jejím vystoupení se jí zbavila hollywoodská agentura United Talent Agency (UTI), jež zastupuje množství hereckých hvězd.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Susan Sarandonová na propalestinské demonstraci

Článek

Sedmasedmdesátiletá Sarandonová, kterou proslavily filmy jako Thelma a Louisa či Čarodějky z Eastwicku, se od vypuknutí války mezi Izraelem a teroristickým hnutím Hamás objevila na několika propalestinských demonstracích.

Největší rozruch však vyvolal právě zmíněný výrok, který herečka pronesla na nedávném protestu v New Yorku.

Zástupce UTI už webu Page Six potvrdil, že Sarandonová už mezi klienty agentury nepatří.

Propalestinských vyjádření na svém profilu na sociální síti X už dříve herečka zveřejnila celou řadu, mimo jiné sdílela příspěvek zpěváka Rogera Waterse, jenž vinil Izrael z antisemitismu.

Sarandonová: Paul Newman byl poklad. Klidně mi věnoval část honoráře

Kultura

„Stala se strašná věc, kdy je antisemitismus zaměňován s vystupováním proti Izraeli,“ řekla Sarandonová začátkem tohoto měsíce listu The New York Times. „Jsem proti antisemitismu. Jsem proti islamofobii,“ dodala.

Nynější vyhazov od agentury zatím nekomentovala.

Sarandonová je dlouholetou politickou aktivistkou, byla mimo jiné velmi hlasitou odpůrkyní americké invaze do Iráku v roce 2003. V roce 2018 byla zatčena během protestu proti imigrační politice tehdejšího amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Na začátku letošního roku byla opět zatčena během demonstrace za spravedlivé mzdy pro zaměstnance restaurací v areálu zákonodárného sboru státu New York.

Dojatá Susan Sarandonová převzala Křišťálový glóbus. Vary končí

MFF KV

Reklama

Výběr článků

Načítám