Hlavní obsah

Herečka Rose McGowanová obvinila ze sexuálního obtěžování režiséra Paynea

Novinky, mso

Jedna z hlavních postav hnutí #MeToo americká herečka Rose McGowanová, obvinila režiséra Alexandera Paynea ze sexuálního obtěžování. V 80. letech měl tehdy nezletilou herečku pozvat k sobě domů a pouštět jí film pro dospělé, na kterém se údajně jako režisér pod falešným jménem podílel.

Foto: Profimedia.cz

Rose McGowanová poskytla rozhovor po soudním líčení s Harveym Weinsteinem

Článek

„Usadil jste mě a pustil mi porno film, na němž jste se pod jiným jménem podílel. Stále se mi vybavuje váš byt v Silverlake. Jste velmi dobře obdařen (není jisté, zda myslela majetkově, nebo fyzicky – pozn. red.). Potom jste mě nechal na rohu ulice. Bylo mi 15,“ napsala McGowanová na Twitteru s tím, že tehdy film pro dospělé viděla poprvé.

Na základě jejího věku by se popisovaný incident odehrál v polovině 80. let.

Herečka na sociální síti následně přiložila fotku z doby, kdy jí bylo 15. Dodala, že nemá v úmyslu režiséra zničit a požaduje pouze omluvu. Payne, který za film Bokovka získal v roce 2005 Oscara za nejlepší adaptovaný scénář, ani jeho advokáti se zatím k situaci nijak nevyjádřili.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Alexander Payne na snímku z roku 2018

McGowanová pro americký časopis Variety uvedla, že tehdy absolvovala konkurz na film, který Payne režíroval. Po obtěžování ale na šest let s hraním skončila. „Nebyla jsem si jistá, jak se k tomu postavit, dokud nebyl kvůli sexuálnímu obtěžování uvězněn Harvey Weinstein,“ napsala ve zprávě.

Koronavirem se nakazil i odsouzený filmový producent Harvey Weinstein

Koronavirus

Herečka v pondělí na Twitteru poprvé zmínila jméno režiséra Paynea, ale o činu hovořila s investigativním reportérem Ronanem Farrowem už v roce 2018. Tehdy zmínila, že ji v 15 letech sexuálně obtěžoval „velmi známý“ muž. Na dotaz, proč se rozhodla jméno zveřejnit až nyní, uvedla, že ji to „prostě napadlo a že bylo na čase“.

McGowanová, kterou proslavila především role v seriálu Čarodějky, byla jednou z prvních žen, které ze sexuálního obtěžování obvinily producenta Harveyho Weinsteina, jenž si momentálně ve vězení odpykává 23letý trest. Stalo se tak v roce 2017. Herečka se tím zároveň stala důležitou postavou hnutí #MeToo, což je kampaň, která na sexuální obtěžování poukazuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám