Hlavní obsah

Favorit ve volbách starosty New Yorku zaspal svůj mítink

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne právě nejlépe finišoval v kampani před úterními volbami starosty New Yorku jejich favorit demokrat Bill de Blasio. Svůj plánovaný mítink v severozápadním cípu Manhattanu totiž zaspal a nechal své příznivce čekat více než hodinu.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Demokrat Bill de Blasio

Článek

Na vině podle něj není jeho nedochvilnost. „Volali mě v pět ráno, a to mě rozhodilo. Byl to přerušený spánek,“ vysvětloval na dalším zpožděném mítinku se ženami.

„Nejsem ranní ptáče,“ přiznal ovšem. „Podle mě bychom měli naši společnost přeorientovat tak, aby spíš byla vzhůru déle, ale to se teď neděje,“ žertoval podle serveru Politicker. Patrně s narážkou na dosluhujícího otce města Michaela Bloomberga, známého naopak tím, že chodí spát časně a dbá na životosprávu.

Při téže příležitosti de Blasio ironicky žádal své stoupence, v tomto případě ženy, aby zůstaly vzhůru až do úterního uzavření volebních místností. Po celých USA se v úterý volí do městských rad a okresních zastupitelstev, v New Jersey a ve Virginii volí i guvernéry.

Jedním z protivníků de Blasia ve volbě starosty New Yorku je i republikán s českými kořeny Joe Lhota. [celá zpráva]

Související témata:

Výběr článků

Načítám