Hlavní obsah

Dým z Popocatépetlu přerušil leteckou dopravu mezi USA a Mexikem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko

Poté co nejznámější mexická sopka Popocatépetl vychrlila ve čtvrtek množství popela, čtyři americké letecké společnosti zrušily 47 letů z hlavního města Mexika a do něj, což vyvolalo zmatky na letištích. Uvedly to agentury Reuters a UPI. Otřesy okolo sopky trvaly 12 hodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Erupce sopky Popocatépetl narušují leteckou dopravuVideo: Reuters

 
Článek

Lety zrušily společnosti Delta, American Airlines, US Airways a Alaska Air Group, uvedl mluvčí mezinárodního mexického letiště Richard Jimenez. Zrušeny byly lety do amerických měst Houston, Dallas, Denver, Phoenix, Chicago a Los Angeles.

Foto: Tomas Bravo, Reuters

Lidé na mexickém letišti Beníta Juareze, jejichž spoje byly zrušeny.

„Rozhodnutí neletět z Mexico City udělaly samy společnosti, letiště je provozuschopné,“ řekl další představitel mezinárodního letiště Beníta Juareze Andres Goméz a dodal, že žádné z mexických aerolinek lety nerušily, jen AeroMexico odložilo některé lety o hodiny.

Foto: Imelda Medina, Reuters

Popocatépetl chrlí dým a popel.

Popocatépetl se nachází 65 km od hlavního města. Sopka letos značně zvýšila svou aktivitu a úřady už dříve varovaly před možnou evakuací. Nebezpečí ze strany vulkánu je už 27 dní udržováno na žlutém, tedy druhém nejvyšším stupni. [celá zpráva]

Otřesy byly ve čtvrtek v okolí sopky vyvrhující dým, plyny a popel citelné po 12 hodin. Ve čtvrtek popel dopadl i na jižní předměstí metropole.

Okolo sopky je vytýčen jedenáctikilometrový kruh, kam lidé nesmějí.

Reklama

Výběr článků

Načítám