Hlavní obsah

Dívka dohnala esemeskami přítele k sebevraždě, toužila po roli truchlící

Boston

Dvacetiletá Američanka Michelle Carterová čelí obvinění, že sugestivními textovými zprávami před třemi lety dohnala svou středoškolskou známost k sebevraždě. Podle prokurátora tehdy sedmnáctiletá dívka nabádala přítele, aby si vzal život, protože stála o roli truchlící dívky. Nyní jí za to hrozí dvacet let žaláře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 20letá Američanka čelí obvinění, že podněcovala sms zprávami přítele k sebevražděVideo: Reuters

 
Článek

„Musíš to udělat Conrade. Jsi připraven. Jediné, co musíš udělat, je zapnout motor a budeš volný a šťastný,“ napsala Carterová svému příteli 12. července 2014. Druhý den našli jeho bezvládné tělo v odstaveném pick-upu. Otrávil se oxidem uhelnatým.

Do poslední chvíle ale váhal a nebýt zpráv od přítelkyně, patrně by si na život nesáhl. Z auta totiž vystoupil. To Carterovou vytočilo. „Vrať se k*rva do toho auta. Už žádné odkládání, žádné čekání. Myslela jsem, že to chceš. Je pravý čas a jsi připraven. Prostě to udělej, broučku,“ napsala.

A Conrad Roy III. to udělal. Carterová po jeho smrti zahájila kampaň za osvětu v oblasti duševních nemocí a uspořádala na jeho počest benefiční softbalové utkání. Chlácholila také mladíkovu matku. „Milovala jsem ho, Lynn. Vím, že jsem mladá, ale představovala jsem si, že s ním budu do konce života,“ napsala. Matku mladíka, kterého dohnala k sebevraždě, Carterová rovněž ujišťovala, že jeho duch žije dál.

Měla to promyšlené

„Udělala si z něj loutku. Chtěla na sebe upoutat pozornost jakožto truchlící přítelkyně. Postupně ho krok po kroku vyvedla z pochybností, přesvědčila ho, že jeho rodina porozumí tomu, proč to udělal, zajistila logistiku a ujistila ho, že uspěje,“ řekl v úterý před soudem v Massachusetts prokurátor, jenž dívku viní ze zabití.

Obhajoba požaduje zproštění viny v plném rozsahu a ohání se při tom svobodou projevu a argumentem, že mladík na sebevraždu delší dobu pomýšlel a své přítelkyni se s tím svěřil.

Reklama

Výběr článků

Načítám