Hlavní obsah

Demonstranti v Chile hodili zápalnou lahev a vážně popálili dva policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santiago de Chile

V průběhu pondělních protestů proti sociální nerovnosti v Chile hodili demonstranti zápalnou lahev po policistech. Dva příslušníci skončili na jednotce intenzivní péče s těžkými popáleninami v obličeji, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na demonstraci v Chile začala po explozi Molotovova koktejlu hořet policistkaVideo: Reuters

 
Článek

Incident zachytila kamera umístěná na uniformě jiného těžkooděnce. Dva policisté, které zápalná lahev zasáhla, začali okamžitě hořet a sundali si helmy. Ostatní se je pokoušeli uhasit.

Zasažení policisté byli s těžkými popáleninami v obličeji převezeni na jednotku intenzivní péče.

Prezident nerezignuje

Protesty v Chile začaly v polovině října a původně byly namířeny proti dalšímu zdražení jízdného v metru. Na jejich začátku byl vyhlášen výjimečný stav, který byl v neděli zrušen.

Chilané demonstrují kvůli růstu životních nákladů a dlouhodobé neochotě vlády řešit sociální nerovnost. V souvislosti s protesty vyšetřuje prokuratura 23 úmrtí, přes tisíc dalších lidí leží v nemocnici se střelnými zraněními.

Navzdory protestům, které jsou nejhorší za posledních 30 let, odmítl v úterním rozhovoru pro BBC prezident Sebastián Piñera rezignovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám