Hlavní obsah

Bývalá první dáma Barbara Bushová odmítla lékařskou péči a odešla z nemocnice

Dvaadevadesátiletá bývalá americká první dáma Barbara Bushová, která delší dobu bojuje s chronickou obstrukční plicní nemocí a tzv. městnavým selháním srdce a loni byla střídavě hospitalizována, se rozhodla odmítnout další lékařskou péči a odjet z nemocnice domů. V neděli o tom na Twitteru informoval mluvčí rodiny Bushových Jim McGrath.

Foto: Usa Today Sports, Reuters

Barbara Bushová na fotografii z loňského roku

Článek

Podle CNN, která odkazuje na McGrathova slova, Bushovou zrazuje zdraví, do nemocnice se však už nechce vrátit. Kancelář bývalého amerického prezidenta George H. W. Bushe v tomto směru vydala prohlášení, v němž potvrzuje, že bývalá první dáma po sérii hospitalizací už další lékařskou péči nevyhledává.

„Ty, kteří ji znají, nepřekvapí, že Barbara Bushová byla i přes své zhoršující se zdraví pevná jako skála a strachovala se ne o sebe, díky své pevné víře, ale o ostatní. Je obklopena rodinou, kterou miluje, a váží si spousty vzkazů a především modliteb, které jsou jí určeny,“ stojí v prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Bushovi loni na utkání Super Bowl

Bushovi, rodiče někdejšího prezidenta George W. Bushe, jsou manželé od roku 1945. Třiadevadesátiletý Bush starší, který v současnosti trpí sekundárním parkinsonským syndromem, kvůli kterému je upoután na invalidní vozík, byl ve funkci od roku 1989-1993. Jeho syn pak od roku 2001 do 2009.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám