Hlavní obsah

Pravého otce nešlo zjistit. Brazilští bratři-dvojčata budou na dítě platit oba

Kuriózní případ řešil soud ve středobrazilském státě Goiás, na který se obrátila matka holčičky a dožadovala se alimentů po otci dítěte. Problém byl v tom, že muž, s nímž měla krátký vztah, pochází z jednovaječných dvojčat. Žena není schopná říci, který z nich je otcem dítěte a muži se vymlouvají jeden na druhého. Paternita se v tomto případě nedá určit zkouškou DNA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

První se podrobil testu DNA, podle nějž má být otcem on, avšak muž otcovství neuznal a trvá na tom, že otcem je jeho bratr. Test DNA provedený u bratra ale dopadl stejně, protože monozygotní dvojčata mají stejný genetický profil.

„Jeden z bratrů se snaží zastřít otcovství. Soud musí potrestat toto nečestné chování, jež poškozuje právo na uznání otcovství,“ uvedl soudce Filipe Luis Peruca v rozsudku.

Došel k závěru, aby se zplození dítěte přičetlo oběma sourozencům a aby oba platili alimenty ve výši 30 procent minimální mzdy,“ stojí v závěrečném dokumentu soudu.

Minimální mzda v Brazílii činí 998 realů (6000 korun), takže oba muži budou muset měsíčně posílat kolem 300 realů.

Tribunál také v dokumentaci uvedl, že od období dospívání dvojčata zneužívala vzájemné podobnosti a vydávala se jeden za druhého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám