Hlavní obsah

Blesk zasáhl jídelní stan se stovkami lidí

Ontario

Blesk zasáhl v neděli v kanadském městě Whitby jídelní stan, kde se před deště schovávalo několik set lidí. Blesk sjel po jedné z tyčí stanu. Do nemocnice bylo převezeno 17 lidí s lehčími popáleninami. Návštěvníci festivalu grilování Whitby Ribfest, se pokoušeli ukrýt ve stanu poté, co začalo pršet. Po úderu blesku byl festival předčasně ukončen.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Viděli jste záblesk a ve stejnou chvíli to zaznělo jako bomba. Bylo to tak hlasité,“ řekl listu The Vancouver Sun Steve Peddle, který byl ve stanu se svou ženou Rose.

„A náhle, ani ne tři sekundy poté, jste slyšeli, jak lidi křičí. Nebyla to jen jedna osoba. Křičelo hodně lidí. Věděli jste, že to někoho muselo zasáhnout,“ dodal Peddle s tím, že viděl ležet tři lidi na zemi.

Do nemocnice bylo převezeno 17 lidí, ale žádný z nich neutrpěl zranění, která by ho ohrožovala na životě. „Nikdo z těch co přivezli, neměl vážná zranění. Všichni byli propuštěni,“ řekl Aaron Lazarus z nemocnice Lakeridge Health v Durhamu.

Předpověď počasí sice uváděla, že mohou přijít bouřky, ale nic tomu nenasvědčovalo. Náhle se však zatáhlo a začalo pršet. Lidé se proto utíkali schovat do stanu. V tu chvíli bylo na festivalu už několik tisíc lidí a čekalo, že přijdou další.

Reklama

Výběr článků

Načítám