Hlavní obsah

Argentinský Fritzl zplodil šest potomků s vlastní dcerou

Právo, DPA, vpl

Kvůli důvodnému podezření z incestu zadržela argentinská policie 60letého muže z provincie Córdoba, který měl během uplynulých dvou desetiletí zplodit šest dětí s vlastní dcerou.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle svých slov dcera otěhotněla poprvé už ve čtrnácti letech, postupně dala život šesti dětem, přičemž tři další potratila poté, co ji otec surově zbil.

List La Voz del Interior dále napsal, že oběť sexuálního zneužívání, které je nyní 34 let, ohlásila otcovo počínání teprve poté, co se násilník zaměřil na jednu z jejich společných dcer. Roky žila pod falešným jménem jako jeho manželka v jedné vile v Cordóbě.

Podle jiné verze rozhodla náhoda: když otec dceru znovu zbil, zavolala na pomoc desetiletého syna. Zatímco násilník ho chtěl zavřít do sklepa, žena unikla na ulici. Otec ji pronásledoval s mačetou v ruce, ale žena náhodou narazila na hlídkujícího policistu, jemuž se v panice se vším svěřila.

Argentinská veřejnost se o podobném případě dozvěděla už v květnu 2009, kdy v provincii Mendoza zadrželi otce, který s dcerou zplodil sedm dětí.

Oba případy z latinskoamerické země nápadně připomínají případ Rakušana Josefa Fritzla, který věznil a sexuálně zneužíval vlastní dceru 24 let a měl s ní sedm dětí. Zvrhlíkovi, přezdívanému Monstrum z Amstettenu, loni soud vyměřil doživotí.

Reklama

Výběr článků

Načítám