Hlavní obsah

Američan Fousek dostal šest let za pokus prodat dítě za 25 dolarů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Šest let stráví podle středečního verdiktu soudu v Los Angeles ve věznici 39letý Patrick Fousek, který se pokusil před supermarketem prodat za 25 dolarů (necelých 470 Kč) svou osmiměsíční dceru. Matka dcery dostala podmínku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Fousek byl zatčen spolu s jednadvacetiletou matkou dítěte Samathou Tomasiniovou 22. června loňského roku. Pokoušel se na parkovišti obchodního domu Walmart prodat kojence. Policii přivolala dvojice žen. [celá zpráva]

Patrick Fousek dostal nejvyšší možný trest. Důvodem nebyla jen snaha prodat dítě, ale i další přitěžující okolnosti. Tomasiniové nedokázal zabránit, aby kojila, když brala drogy.

Tomasinová dostala v této kauze už v lednu podmínečný čtyřletý trest a musí se podrobit odvykací léčbě, Protože k ní nenastoupila, hrozí jí, že bude vězněna šest let.

Fousek dostal nejvyšší možný trest, i když Tomasiniová změnila výpověď a uvedla, že Fousek drogy nebral a chtěl, aby dítě nekojila.

Holčička byla posléze páru odebrána a poskytnuta k adopci. Naštěstí se ukázalo, že drogy v těle nemá.

Podle prokurátora to nebylo poprvé, co bylo Fouskovi odebráno některé z jeho dětí. Před pěti lety mu úřady odebraly tehdy tříletého synka, když zjistily, že v domě, jejž sdílel muž se svým bratrem, se vyrábí metamfetamin.

Fousek je recidivista, dostal už18 podmínek, mimo jiné za domácí násilí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám