Hlavní obsah

Američané zabili v Iráku 11 svatebčanů, i ženicha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Zásah americké armády proti rebelům nepřežilo v noci na pátek v irácké Fallúdže jedenáct svatebčanů, dalších sedmnáct lidí bylo zraněno. Pentagon k incidentu uvedl, že "šlo o přesně mířený úder na skrýš povstalců".

Foto: Jana Melicharová

Pozvánka na vánoční výstavu do Nového Města nad Metují

Článek

Bomby dopadly na dům kolem čtvrteční půlnoci, krátce po skončení svatební hostiny. Na místě zemřel ženich, nevěsta byla zraněna. Lékaři navíc sdělili, že je mezi mrtvými starší muž a jeho sedm synů.

Americká armáda v prohlášení uvedla, že byl útok veden na základě "věrohodných informací rozvědky". Podle nich měla probíhat v domě schůzka velitelů skupiny abú Músy Zarkávího".

Spojené státy Zarkávího považují za vůdce odboje v Iráku a za pomoc při jeho dopadení jsou ochotny zaplatit 25 miliónů dolarů (650 mil. Kč). Fallúdža je považována za opěrný bod jeho struktury.

Reklama

Související témata:

Související články

Druhý muž al-Kajdá vyzval muslimy k boji

Ajmán Zavahrí, druhý muž teroristické sítě al-Kajdá, vyzval v pátek muslimy k pokračování v boji proti americkým a britským vojákům. Záznam odvysílala katarská...

Výběr článků

Načítám