Hlavní obsah

Druhý muž al-Kajdá vyzval muslimy k boji

DAUHÁ

Ajmán Zavahrí, druhý muž teroristické sítě al-Kajdá, vyzval v pátek muslimy k pokračování v boji proti americkým a britským vojákům. Záznam odvysílala katarská televize al-Džazíra. Zavahrí říká mladým muslimům, aby se poučili z dění v Iráku, Afghánistánu a Čečensku. Vyzval všechny souvěrce ke svaté válce.

Foto: Milan Jeřábek, Šumpersko.net

Akce se uskuteční v pondělí 14. listopadu od 14.00 do 17.00 hodin v diabetologické ambulanci.

Článek

"Musíme začít bojovat, a to hned. Vyjít proti křižákům stejně, jako naši povstalci v Iráku, Palestině, Afghánistánu a Čečensku," říká dvojka al-Kajdá.

Oprávněnými terči jsou prý nejen USA a Británie, ale také Francie, Austrálie, Polsko, Norsko, Jižní Korea a Japonsko. Tyto státy se podle něj podílely na okupaci Iráku, Afghánistánu a Čečenska a ospravedlňují existenci Izraele.

Na záznamu tvrdil, že Spojené státy budou nakonec v Iráku i Afghánistánu poraženy.

Egypťan Zavahrí je lékař, podle odborníků hlavní stratég organizace al-Kajdá. Bílý dům vypsal na jeho dopadení odměnu ve výši 25 miliónů dolarů (asi 650 mil. Kč).

Stejná suma připadne jedincům, kteří pomohou dopadnou vůdce al-Kajdá Usámu bin Ládina a abú Músu Zarkávího, teroristu jordánského původu, jenž prý vede rebely v Iráku.

Reklama

Výběr článků

Načítám