Hlavní obsah

Jurečka: nebudeme krajům radit nejít s ANO

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidovci jsou s výsledky spokojení. „Mám radost, přestože konkurence, jako jsou piráti nebo STAN, posílila, tak jsme udělali velmi dobré výsledky,“ řekl šéf KDU-ČSL Marian Jurečka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda KDu-ČSL Marian Jurečka.

Článek

Podle něj se jim podařilo zvýšit počet krajů, kde mají zastupitele z deseti na jedenáct.  Nově budou mít lidovci zastupitele ve Středočeském a Ústeckém kraji. Naopak vypadli ze zastupitelstva Plzeňského kraje. Podle Jurečky je také dobré, že postupují z osmi obvodech v senátních volbách.

Podle Jurečky nebudou krajským vedením dávat žádné doporučení, zda jít s ANO nebo ne.

„Necháváme to na krajích. Jestliže např. v Moravskoslezském kraji fungovala koalice na půdorysu ANO, KDU-ČSL a ODS, tak těžko od nás bude pokyn, aby tu koalici znova nedělali,“ řekl Jurečka.

Dodal, že ale bude rád, když kde to půjde a bude to lidsky i programově dávat smysl, budou straničtí kolegové preferovat středopravé partnery. Sám v Olomouckém kraji, kde byl lídr, bude nejdříve vyjednávat s koalicí Pirátů a STAN a s ODS.

Reklama

Výběr článků

Načítám