Hlavní obsah

Vzdělávání praxí zvýší šance na pracovním trhu

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Vzdělávání praxí propojuje zájemce, kteří chtějí získat nové znalosti a zkušenosti v reálném pracovním prostředí, s firmami, které si chtějí prostřednictvím nabízené praxe nezávazně a s finanční podporou státu otestovat a zaškolit potenciální zaměstnance.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Účastníky projektu mohou být uchazeči o zaměstnání, rodiče na rodičovské dovolené či po ní, nízkokvalifikovaní zájemci nebo lidé ve věku nad 50 let. Poskytovateli praxe pak právnické osoby nebo OSVČ, ať už z komerčního, nebo neziskového sektoru.

Účastníka provází mentor

Samotná praxe trvá jeden až šest měsíců dle vybrané pozice. Vybírat lze z velkého spektra oborů, jedná se například o pozice v administrativní, ekonomické nebo strojírenské oblasti, ale také o pracovní místa v rámci zemědělství, cestovního ruchu, stavebnictví, informačních technologií, marketingu a reklamy a mnoha dalších.

Po celou dobu praxe účastníka provází zkušený a zaškolený zaměstnanec dané firmy, takzvaný mentor.

Prohloubení znalostí a zkouška pracovníka

Účast v projektu přináší jak účastníkům, tak firmám řadu výhod. Pro účastníky je to zejména možnost prohloubení dosavadních znalostí, získání praktických zkušeností a v neposlední řadě případná možnost uplatnit se v dané firmě.

Firmy si účastí v projektu zase mohou vyzkoušet potenciálního zaměstnance v praxi, ověřit si mentorské schopnosti svých zaměstnanců a získat finanční kompenzaci vynaložených nákladů.

Zájemci se mohou obrátit na regionálního projektového manažera, který jim bezplatně poskytne veškeré informace, které s projektem souvisejí, a pomůže s případnou registrací do projektu.

Projekt je realizován Fondem dalšího vzdělávání, příspěvkovou organizací ministerstva práce a sociálních věcí a je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím operačního programu Zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

Reklama

Související témata:

Související články

Mzdy nejvíce rostou absolventům

Po několika letech stagnace či velmi mírného růstu firmy přistoupily k výraznějšímu zvyšování finančního ohodnocení kvalifikovaných zaměstnanců. Vyplývá to...

Výběr článků

Načítám