Hlavní obsah

Ostravská vysoká škola představí podnikatelský inkubátor

Novinky, Scio
OSTRAVA

Ostravská Vysoká škola báňská Technická univerzita zítra slavnostně představí dostavěny podnikatelský inkubátor, který bude sloužit začínajícím firmám s inovačním potenciálem.

Článek

Ceremonie, které nebude chybět ani tradiční slavnostní přestřižení pásky, je na programu již zítra dopoledne. Nový technologický park umístěný v centrální části areálu univerzity v Ostravě Porubě otevře rektor vysoké školy Tomáš Čermák, ředitel inkubátoru Václav Lukeš a představitelé stavebních společností, jež se na vybudování inkubátoru podílely.

Do ostravského inkubátoru by se mělo vměstnat až 40 inovačních společností. Uplatnění zde najde kolem tří stovek zaměstnanců. Celkové náklady na realizaci technologického pavilónu činily 214,5 miliónů Kč. Projekt byl spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR.

Inkubátory slouží k rozjezdu začínajících firem

Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava získal ocenění pro podnikatelský projekt roku 2007 v kategorii Podnikatelský inkubátor roku.

Areály podnikatelských inkubátorů nabízejí zvýhodněné podmínky pro začínající firmy. Především jsou určeny společnostem, které se zaměřují a vývoj inovačních technologií a produktů. Jejich cílem je především podpořit podnikatelské aktivity v daném regionu. Podnikatelské inkubátory si v poslední době získávají popularitu i na půdě univerzit.

Kromě nově vybudovaného parku v Ostravě má svůj inkubátor i Vysoká škola ekonomická v Praze nebo Univerzita Palackého v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám