Hlavní obsah

Mediální odborníci školí zájemce o novinařinu v Havlíčkově Brodě

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

V Havlíčkově Brodu byl v pondělí 17. srpna zahájen mezinárodní žurnalistický kemp pro mladé lidi, kteří mají zájem o novinařinu, kulturu a evropská témata. Na týdenní Letní žurnalistické škole Karla Havlíčka Borovského (LŽŠ) budou přednášet a vyučovat přední čeští i zahraniční odborníci na mediální a politická témata.

Článek

Hlavním cílem letos již pátého ročníku Letní žurnalistické školy je základní příprava mladých lidí pro práci novináře, hledání pozitivních cílů a smysluplná volnočasová aktivita.

Pro účastníky je připravena základní teoretická průprava, zahrnující hlasovou výchovu, stylistiku, on-line zpravodajství a mediální komunikaci. Většinu času mladí lidé stráví v terénu při tvorbě vlastních zpráv a reportáží. Sedmidenní program doplňují besedy a setkání s předními osobnostmi politického, kulturního, mediálního a společenského života z České republiky i zahraničí.

Modelový pracovní den na LŽŠ začíná ranní poradou, poté probíhá práce v terénu a po obědě volitelný či povinný seminář a práce v terénu a ve studiu. Po večeři účastníky čeká ještě setkání s osobnostmi. "Jedná se o unikátní projekt, kde si zájemci mohou vyzkoušet novinařinu v praxi a osobně si popovídat s lidmi, které znají z rozhlasu, novin, televize či internetu," říká Eva Fruhwirtová, která se podílí na organizaci již pátého ročníku žurnalistické školy.

Kromě seminářů a workshopů jsou připraveny i debaty a přednášky pro veřejnost. Jedním z témat je například Dvacet let svobodné české žurnalistiky, dále Vkus a nevkus českých novinářů a také je připraven večer o českém předsednictví v Evropské unii.

Více informací o projektu je zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám