Hlavní obsah

Letos dva vítězové soutěže Národních srovnávacích zkoušek

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Třetí ročník soutěže, která probíhá v rámci Národních srovnávacích zkoušek (NSZ), zná své vítěze. První cenu v podobě šeku na částku 65 tisíc korun převzali dva absolutní vítězové David Lukeš a Sirui Cheng.

Článek

Za svůj excelentní výkon bylo odměněno finančním obnosem celkem dvacet účastníků přijímacích zkoušek, na základě jejichž výsledku vybíralo své budoucí studenty 42 vysokoškolských fakult. Smyslem soutěže je podpora nadějných vysokoškolských uchazečů v začátcích jejich studia.

Vítězům soutěže pogratulovali na slavnostním předávání cen v pražské Měšťanské besedě rektor Západočeské univerzity Josef Průša, ředitel společnosti Scio Ondřej Šteffl a zástupkyně Komerční banky a. s., generálního sponzora soutěže, Jana Fučíková a Dana Holecová.

Školu si mohou vybírat

Co se týká studijní budoucnosti vyznamenaných účastníků NSZ, jejich zájem pokrývá řadu oblastí od matematiky přes architekturu až po jazyky. Někteří ještě nemají jasno v tom, na kterou z fakult se nakonec zapíší. Díky svému výsledku v přijímačkách mají dveře otevřeny všude, kam se hlásili. "Ještě nevím, rozhodnu se časem, až bude potřeba," odpověděl oceněný Matyáš Hromádka na otázku, zda si nakonec vybere mezi studiem matematiky či ekonomie.

Ocenění chtějí nejčastěji získané odměny vynaložit na cestování nebo na pořízení počítačové techniky, která je nezbytným pomocníkem každého vysokoškolského studenta.

Právě podpora nadaných studentů v jejich studijní dráze je hlavním posláním soutěže probíhající v rámci NSZ. Jejich realizátor společnost Scio i generální sponzor soutěže Komerční banka a.s. volí ocenění v podobě finanční prémie v celkové hodnotě 300 tisíc korun. Využití získané částky, která se pohybuje od 7 do 65 tisíc korun, je zcela na rozhodnutí výherce.

Reklama

Výběr článků

Načítám