Hlavní obsah

Vzdělávání je v realitním světě cesta k úspěchu

Kariéra, Petr Podlešák, Remax

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vytvořit si pevné místo na českém realitním trhu není zcela snadný úkol. Vládne zde velmi silná konkurence. Oprávnění na provozování této obchodní činnosti může získat téměř každý. Kvalita služeb pak bohužel často nedosahuje požadované úrovně. Chybí především potřebné znalosti trhu s nemovitostmi, obchodu, právních předpisů apod.

Článek

Pokud se chce uchazeč stát dobrým makléřem a dosáhnout úspěchu ve svém oboru, měl by při volbě budoucího zaměstnavatele myslet zejména na možnosti vzdělávání, které mu nabízí. Myšlenkou zkvalitnění vzdělávání odborníků pro reality se v současně době zabývají převážně velké realitní kanceláře. 

Nový makléř by rozhodně neměl být hozen do realitních vod bez důkladné přípravy, jak to praktikuje mnoho malých realitních kanceláří, které se tak snaží s minimálními náklady maximalizovat zisk, bez ohledu na kvalitu služeb. Tato strategie bývá příčinou špatné pověsti realitních kanceláří a velké fluktuace makléřů v oboru obecně.

Realitní minimum

V případě, že už si uchazeč vyhledá realitní kancelář, která nabízí profesionální vzdělávací programy, je dalším podstatným kritériem rozsah školení. Realitní makléř by měl získat alespoň tzv. “realitní minimum“ – základní znalost realitní problematiky, základy realitního práva, znalost daňového minima týkajícího se realit a zvládnutí základních obchodních dovedností.

Pokud však chce být úspěšný a získat v realitním světě více, měl by se zajímat i o programy, které nabízejí rozvoj dalších dovednosti, např. plánování, marketing, psychologii, řízení času, zvládaní stresu apod.

Realitních společností, které nabízejí ucelený strukturovaný vzdělávací program je velmi málo, jednou z nich je například realitní kancelář RE/MAX Alfa. Ta nabízí vzdělávací program nejen pro nové uchazeče, ale také pro stávající realitní makléře, kteří mají zájem o další profesní růst. Školení a tréninky jsou vedeny profesionály z oboru, kteří vycházejí ze své dlouholeté pracovní zkušenosti. 

Reklama

Související články

Povolání: realitní makléř

Pokud si zájemce přečte inzeráty nabízející práci realitního makléře, může narazit na nabídky na první pohled zajímavé a pro celou řadu uchazečů dost...

Výběr článků

Načítám