Hlavní obsah

Dětským dnem pro vzájemné porozumění a proti kouření

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V parku hotelu Praha se v úterý 22. září uskuteční akce Onko Europe Prague ´09. V rámci té čeká na děti i dospělé dětský den s názvem „Úsměv pro zdraví“. Účastnící se mohou těšit na bohatý program, během dopoledne je přichystáno pro děti česko-slovenské loutkové divadlo, pohádkový muzikál i pokus o rekord.

Článek

Loutkové divadlo zavede nejmladší návštěvníky do pohádkového světa na dobrodružnou výpravu za princeznou, drakem i loupežníky. Zajímavé bude sledovat, jak děti porozumí slovenštině, kterou bude ve hře také možnost slyšet. „Doufáme, že naše česko-slovenská pohádka přispěje aspoň trochu k tomu, aby nám české děti začaly opět rozumět,“ uvedl Vladimír Valovič, ředitel Slovenského institutu v Praze.

Divadlem proti kouření

Pro mládež je přichystané vystoupení divadla Mazec. „Kdo nás už někdy viděl v akci, tak ví, že se může těšit na samá překvapení,“ slibuje principálka scény Bibi Marešová a zve na svižné, vtipné a zároveň moderní písničky. Mazec představí na dětském dni speciální pohádkový muzikál Normální je nekouřit. „Úkolem hry je, aby děti a lidi vůbec kouřit nezačali a ti, co kouří, aby po zhlédnutí našeho muzikálu urychleně přestali,“ komentuje novou inscenaci vedoucí souboru.

Námět na netradiční výchovný muzikál, jehož úkolem je prevence, vyšel z pera někdejšího ministra školství Eduarda Zemana.

V Praze budou i indiáni

Kromě toho se v parku objeví v uniformě kavaleristy s pěti koňmi Václav Vydra a také indiánský kmen Pšito Oyate, který zde vztyčí dvě teepee a vybalí spoustu svých her, které si děti budou moci vyzkoušet.

Vrcholem dopoledne bude pokus o zápis do knihy rekordů. Vytvořit by jej mělo dvě stě dětí, které budou mít za úkol zničit v co nejkratším čase tisíc balónků. „Určitě to bude pořádný hukot a půjde to velmi rychle,“ říká Luboš Rafaj z agentury Dobrý den, která bude na vytvoření rekordů dohlížet, a dodává: „Pokud dáte dětem takovýto podnět, tak je to vždycky pěkný cvrkot.“

Reklama

Výběr článků

Načítám