Hlavní obsah

ČZU představila na Zemi živitelce všech pět fakult a sklidila úspěch

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Na výstavišti v Českých Budějovicích se na konci srpna 2008 konal 35. ročník mezinárodní výstavy Země živitelka. Pro Českou zemědělskou univerzitu to ale bylo poprvé, co se zde najednou prezentovalo všech pět jejích fakult současně.

Článek

Česká zemědělská univerzita měla to štěstí, že se její reprezentativní výstavní prostory nacházely na strategicky výhodném místě, a to hned při vstupu, každý návštěvník je tedy zaregistroval.

Každá z fakult ČZU měla svůj prostor s vlastními plakáty s informacemi a fotografiemi. Dominantou pak byla plasmová obrazovka nepřetržitě vysílající prezentační šoty o ČZU.

Pro návštěvníky byly také u každého stánku k dispozici propagační brožurky v českém i anglickém jazyce. Stánek ČZU byl také naprosto originální: každá významnější návštěva byla vítána slavnostní fanfárou, kterou vždy zahráli trubači z Fakulty lesnické a dřevařské.

Děti zaujal Bobr evropský

Pozornost organizátorů výstavy z řad ČZU byla věnována i nejmenším návštěvníkům výstavy. Probíhala zde soutěž o ceny, kde děti dostaly za úkol poznat na obrázcích zvířátka a rostliny. Odměnou vždy obdržely drobnou pozornost s logem ČZU.

Největší pozornosti dětí se těšil v expozici Fakulty životního prostředí vypreparovaný Bobr evropský z Litovelského Pomoraví. Prostřednictvím studentů fakulty se děti dozvěděli něco více i o životě bobrů.

V zázemí mohli pak hosté ochutnat především pivo, Suchdolského Jeníka, ale i lahodné víno z Vinařského střediska Mělník-Chloumek. Rektor ČZU Jan Hron se také vítal s každou návštěvou slovy: "Vítejte a ochutnejte!"

Výstavu si prohlédl i ministr zemědělství

Na stánek zavítal kromě jiných zajímavých návštěv i ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič v doprovodu s místopředsedkyní poslanecké sněmovny Miroslavou Němcovou. Česká zemědělská univerzita počítá s expozicí školy i v příštím roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám