Hlavní obsah

Anketa o nejoblíbenějšího učitele je již v plném proudu

Novinky, mnu, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Učitelé hodnotí žáky téměř každý den. V anketě Zlatý Ámos je tomu ale naopak. Žáci hodnotí učitele. Ve spolupráci s odbornou porotou vybírají nejoblíbenějšího kantora, který je titulován korunkou a žezlem. Aktuální ročník Zlatého Ámose je již v plném proudu. Žáci středních a základních škol mohou přihlašovat své favority do konce kalendářního roku.

Článek

Vítězové ankety Zlatý Ámos jsou vyhlašováni pravidelně již patnáctým rokem. Hledání nejpopulárnějších českých kantorů započalo v roce 1993. Cesta k titulu nejoblíbenějšího učitele vede přes množství překážek. Vítěz musí obstát v regionálním kole, semifinále a samotném finále ankety, které se v aktuálním ročníku uskuteční na Den učitelů 28. března 2008. Putovní žezlo a korunku převezme nejoblíbenější učitel nebo učitelka o den později.

Ve finále vybírá Zlatého Ámose odborná porota. V loňském ročníku se kromě hlavní ceny ankety vyhlašovali i vítězové kategorií Dětský Ámos, s pomocí SMS hlasování Ámos sympaťák a na základě hlasování novinářů byl udělen titul Média Ámos.

Loňskému vítězi pomohl úsměv a ochota

Kandidáty do ankety navrhují samotní žáci středních a základních škol společně se členy dětských zájmových sdružení. K přihlášce každého kandidáta je zapotřebí přiložit souhlasné podpisy alespoň sto osob.

Vítězem loňského ročníku se stal Ivan Sedlák z Masarykovy střední školy chemické v Praze. A co přimělo žáky osmdesátiletého chemika, aby svého pedagoga přihlásili do soutěže? "Tento na první pohled postarší pán je neustále plný elánu. Potkáte-li ho na chodbě, rozzáří se, roztáhne úsměv takřka od ucha k uchu a veselým tónem pozdraví. Jakékoli setkání s ním vás naplní optimismem. Vždy je pečlivě upravený. Jeho vystupování je jisté, vždy je ochotný kdykoli pomoci a své bohaté zkušenosti rozdává plnými hrstmi," charakterizovali žáci Ivana Sedláka v přihlášce.

Více informací o anketě naleznete na webových stránkách "Zlatý Ámos", kde se nachází i formulář přihlášky. Žáci mají z čeho vybírat. Na českých základních a středních školách učí celkem více než sto tisíc učitelů.

Reklama

Související témata:

Související články

Oprava slohů má být svěřena počítačům

Učitelům svítá naděje, že nebudou muset věnovat tolik času opravování testů jako doposud. Opravou písemek se budou možná již v dohledné době zabývat pouze...

Výběr článků

Načítám