Hlavní obsah

V mirovickém závodě na porážku drůbeže vznikne sto nových míst

Vodňany

Zhruba sto nových pracovních míst vznikne díky nově zavedenému dvousměnnému provozu v závodě na porážku drůbeže v Mirovicích na Písecku. Závod je jedním ze tří podniků Vodňanské drůbeže, které převezmou porážku kuřat od Masokombinátu Kostelecké uzeniny. V ostatních závodech ve Vodňanech a Modřicích se už na dvě směny pracuje, sdělil ČTK ředitel Vodňanské drůbeže Milan Říha.

Článek

Aby byl mirovický závod schopen zvýšený provoz zvládnout, pracuje se na dílčích úpravách na úseku balení a porcování. Podle Říhy bude využito zařízení, které je v rámci firmy k dispozici.

Převzetí výroby Kosteleckých uzenin bude pro Vodňanskou drůbež znamenat maximální využití porážkové kapacity ve třech závodech, a to sníží fixní náklady v těchto provozech, doplnil Říha. Závody v současnosti poráží 1,5 miliónu kusů drůbeže týdně.

Masokombinát Kostelecké uzeniny letos ukončí porážku drůbeže v Kostelci. O práci kvůli tomu přijde kolem 300 lidí. Do konce září bude na porážce snížen výkon na polovinu, uzavření se chystá k 31. prosinci.

Vodňanská drůbež s závody v jihočeských Vodňanech a Mirovicích a brněnských Modřicích jsou součástí divize zpracování drůbeže v rámci Agropol Group, který patří Agrofertu Holding Andreje Babiše. Společnosti divize zaujímají asi třetinový podíl na trhu s drůbežím masem a jsou tak největším zpracovatelem drůbežího masa v České republice. Porazí 240.000 kusů kuřat denně, což představuje roční objem 90.000 tun zpracovaného kuřecího masa a 8000 tun kachního.

Společnost Kostelecké uzeniny rovněž patří skupině Agrofert, která je nejvýznamnější skupinou tuzemského zemědělství a potravinářství, do holdingu patří také podniky chemické výroby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám