Hlavní obsah

Třinec ocenil železárny

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Cenu města Třince poprvé za dobu jejího udílení získala firma, nikoli jednotlivec. Tentokrát město ocenilo Třinecké železárny.

Článek

„Třinec by nebyl městem bez Třineckých železáren a železárny by neprosperovaly bez tvrdé práce svých zaměstnanců. I nyní je v hutní firmě zaměstnána významná část obyvatel města,“ řekla při předávání ocenění starostka Věra Palkovská (Osobnosti pro Třinec).

Doplnila, že železárny spoluvytvářejí podmínky pro sportovní, kulturní a společenské vyžití obyvatel Třince a regionu, v oblasti podnikání a sportu propagují Třinec. Podotkla, že v roce 80. výročí povýšení Třince na město chtěli zastupitelé vyzvednout význam podniku pro jeho historii i současnost. Generální ředitel hutní společnosti Jiří Cienciala vyjádřil radost z ocenění a na oplátku předal starostce sošku Královna ocel, kterou vedení podniku uděluje za významné počiny.

S udělením ceny města je obvykle spojen i finanční dar. Vedení se však tentokrát inspirovalo starým obecním pečetidlem Třince z počátku minulého století, jehož znak symbolizuje vzájemnou spolupráci mezi městem a podnikem v obraze stromu a podaných rukou. Palkovská a Cienciala tak u třineckého muzea společně zasadili strom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám