Hlavní obsah

Studenti Mendelovy univerzity si zvykají na nové jméno školy

Právo, Petr Kotek
Brno

Studenti někdejší Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně si od nového roku zvykají na nové jméno své školy. Je to pro ně naštěstí snadné: název se zkrátil na pouhá dvě slova - Mendelova univerzita.

Článek

Prodloužila se jen dosavadní oficiální zkratka. Z MZLU se stala MENDELU. Podle ohlasů v internetových fórech většina studentů zkrácení názvu školy uvítala.

Zkrácení názvu umožnila změna vysokoškolského zákona. "Nové jméno školy lépe odpovídá jejímu širokému oborovému zaměření," uvedla mluvčí univerzity Kateřina Brettschneiderová. Například její Institut celoživotního vzdělávání od ledna 2010 nabízí nový rekvalifikační kurz Krizový manažer.

Tento akreditovaný kurz nabídne studentům ucelené vědomosti z oblasti krizového managementu, např. řízení podniku s důrazem na riziko, identifikaci příčin krize, krizové řízení, finanční řízení podniku, krizová komunikace a time management, krizové řízení z právního hlediska a další, uvádí univerzita v tiskové zprávě.

"Změna názvu se škole neprodraží, počítala s ní dlouho dopředu," ujišťuje Brettschneiderová. 

Většina studuje ekonomické, správní, informatické a technické obory

Mendelova univerzita letos oslavila 90. výročí založení a je nejstarším vysokým zemědělským a lesnickým učením v českých zemích. Původně se jmenovala Vysoká škola zemědělská v Brně. Výslovně zemědělské a lesnické obory už studuje jen menší část posluchačů. Další studují ekonomické, správní, informatické a technické obory.

Univerzitu  tvoří pět fakult a jeden vysokoškolský ústav: Agronomická fakulta, Lesnická a dřevařská fakulta, Provozně ekonomická fakulta, Zahradnická fakulta, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií a Institut celoživotního vzdělávání. Zahradnická fakulta sídlí v Lednici, ostatní v Brně. Počet studujících na MZLU v Brně v současné době dosahuje čísla 10 621 studentů, z toho je 350 studentů zahraničních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám