Hlavní obsah

Stockholmští strojvůdci nesmějí nosit kraťasy. Tak chodí v sukních

Strojvůdci v hlavním městě Švédska mají zakázáno chodit v létě v kraťasech. Ženám však povolují zaměstnavatelé sukně. A tak si je oblékli i pánové, kteří se odmítají péct v horkých dnech v dlouhých kalhotách. Celkem se k tomu odhodlalo dvanáct strojvůdců na stockholmské lince Roslagsbanan.

Foto: Facebook/Martin Akersten

Stockholmští strojvůdci protestují nošením sukní.

Článek

Martin Åkersten byl stejně jako jeho kolegové pěkně naštvaný, když mu jeho nadřízení zakázali nosit kraťasy. Pak ale u piva s přáteli přišel na to, že by mohli mít sukně. A začali v nich chodit do práce, aby ulevili od horka svému rozkroku.

K létu patří sukně

„Vždycky jsme prohlašovali, že až přijde léto, budeme nosit sukně. Teď je zde velmi horké počasí, takže bychom rádi nosili šortky, ale když je nosit nesmíme, tak kvůli pohodlí chodíme v sukních,“ svěřil Åkersten BBC.

Chrání je zákon proti diskriminaci

Vedení společnosti Arriva muži v sukních nevadí. Šortky a jiný druh krátkých kalhot jim ale nosit nedovolí. A zakázat mužům nosit sukně nemohou, protože ve Švédsku by to bylo vnímáno jako diskriminace kvůli pohlaví. A ta je ve skandinávském království nezákonná.

„Cestující na nás zírají, ale nikdo mi zatím nic neřekl. A mně je to jedno, já se chci cítit pohodlně,“ dodal Åkersten.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám