Hlavní obsah

Školy a firmy se mohou hlásit ke spolupráci v rámci projektu Pospolu

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulých dnech zveřejnil Národní ústav pro vzdělávání (NÚV) zadávací dokumentaci k výběrovému řízení na zajištění a realizaci pilotáže modelů spolupráce škol a firem. Z výběrového řízení vzejde celkem 25 partnerství, na realizaci jednoho partnerství je vyhrazena částka cca 1,75 mil. Kč.

Foto: Profimedia.cz

Pilotáž je zaměřena na spolupráci středních škol a firem.

Článek

Pilotáž proběhne ve všech regionech ČR a bude zaměřena na osm vybraných skupin oborů středních odborných škol. Nabídky mohou zájemci podat do 8. srpna 2013. Pilotáže budou probíhat od září 2013 do ledna 2015.

Zjistit možnosti spolupráce

Cílem pilotáže v projektu Pospolu je zjistit, jaké možnosti a limity má spolupráce škol a zaměstnavatelů v rámci platné legislativy. „Praktické zkušenosti ze spolupráce škol a firem přeneseme do tzv. aplikovaných modelů spolupráce, které vznikají v projektu Pospolu pro všechny skupiny oborů a které budou pro školy a firmy příkladem, jak mohou vzájemnou spolupráci realizovat,“ vysvětluje Jitka Pohanková, náměstkyně ředitele NÚV.

Kdo může podat nabídku?

Nabídku mohou podat účastníci partnerství buď společně, nebo jeden ze subjektů (škola nebo firma) a zbývající pak bude mít v zakázce roli smluvního partnera (subdodavatele). Jedna škola či firma může podat nabídku do více než jednoho partnerství.

Zajistit školám odborný výcvik

Povinnou formou spolupráce je v rámci pilotáže odborný výcvik či odborná praxe v reálném pracovním prostředí firmy. Obě formy výuky - odborný výcvik i odborná praxe – jsou podporovány ve všech poptávaných partnerstvích. Záleží na uchazečích, v jakém poměru obě formy výuky ve svém partnerství nabídnou v souladu s podmínkami veřejné zakázky.

Stáže učitelů ve firmách

Další možnou formou spolupráce jsou stáže učitelů ve firmě, realizace profilové maturitní zkoušky ve spolupráci s odborníky z firem, využití odborníků z praxe přímo ve výuce na škole nebo zajištění volnočasových aktivit ve spolupráci se zaměstnavateli v návaznosti na odborný výcvik či praxi.

Všechny možné formy spolupráce, výčet oborů, které lze zařadit do hlavního modulu pilotáže, i celkový přehled oborových a regionálních podmínek všech 25 partnerství najdou zájemci na webu www.projektpospolu.cz/pilotaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám