Hlavní obsah

Propojení vzdělávacího systému s pracovním trhem

Novinky, Karel Kvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost LMC spouští nový projekt spojující přehled příležitostí a podmínek vysokoškolského studia v ČR s tuzemským internetovým trhem práce a s možností otestovat si své studijní předpoklady. Uchazeči o studium tak získávají možnost uceleného a praktického náhledu na svou budoucí kariéru.

Foto: Profimedia.cz

V maturitních ročnících středních škol je každoročně zhruba sto tisíc studentů, kteří stojí před jedním ze svých prvních zásadních rozhodnutí.

Článek

Propojení on-line pracovního trhu s přípravou na budoucí zaměstnání a vzděláváním obecně je podle autorů projektu přirozeným pokračováním více než patnáctileté činnosti portálu Jobs.cz.

Ročně se rozhoduje sto tisíc studentů

V maturitních ročnících středních škol je každoročně zhruba sto tisíc studentů, kteří stojí před jedním ze svých prvních zásadních rozhodnutí.

„Snadno dostupné informace o všech možnostech dalšího studia, znalost náplně jednotlivých oborů a v neposlední řadě také zpětná vazba z pracovního trhu, která jim dá povědomí o možnostech následného uplatnění v praxi, pro ně mohou být neocenitelné,“ uvedl Milan Jasný, obchodní a marketingový ředitel společnosti LMC, která portál Jobs.cz provozuje.

Na stránkách portálu studenti podle Jasného získají kromě rychlého vyhledávání v kompletním přehledu oborů všech vysokých škol a univerzit působících v ČR také řadu dalších informací. Počínaje statistikami o průběhu minulých přijímacích řízení přes orientační platové přehledy vybraných profesí, nabídky stáží až po virtuální prohlídky škol či poradnu s řadou tipů pro výběr studia.

Všechny informace na jednom místě

„Sekce Vysoké školy sdružuje všechny důležité informace pro výběr studia na jednom místě. Jde o efektivní propojení českého pracovního trhu se vzdělávacím systémem, které může výrazným způsobem podpořit rozvoj vzdělanostní ekonomiky,“ dodal Jasný.

Možnost otestovat si studijní šance

Jobs.cz Vysoké školy také nabízí možnost otestovat si on-line své šance na přijetí ke studiu v přesně zkalibrované zkrácené verzi Národních srovnávacích zkoušek od hlavního partnera Scio. Dosažené výsledky z testů lze ihned porovnat s požadavky jednotlivých škol či fakult.

Již nyní je dostupný test obecných studijních předpokladů, v průběhu listopadu přibydou rovněž testy z matematiky, ZSV a vybraných cizích jazyků. Během listopadu se nabídka rozšíří rovněž o průvodce výběrem vysoké školy, který mladým lidem na základě testu preferencí pomůže s orientací ve studijních předmětech.

„Práce snů“ na jeden den

Spuštění nového programu provází rozsáhlá kampaň cílená primárně na středoškoláky a jejich rodiče, která zahrnuje soutěž „o práci snů na jeden den“. Výherce si bude moci vyzkoušet některé z prestižních zaměstnání u jedné z předních českých firem (např. pilot u ČSA, jaderný technik u ČEZ apod.).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám