Hlavní obsah

Pracující matky chtějí větší flexibilitu

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Flexibilní práce je klíčem k udržení žen vracejících se do zaměstnání po mateřské dovolené. Takový je závěr vyplývající z nejnovějšího průzkumu společnosti Regus.

Foto: Profimedia.cz

Stále více matek požaduje možnost flexibilní práce.

Článek

Pracující matky se do zaměstnání rozhodně nevracejí se zastaralými kontakty a bez znalostí. 62 % dotázaných vedoucích pracovníků si uvědomuje, že matky po návratu z rodičovské dovolené přinášejí cenné dovednosti a odborné znalosti.

Nejnižší podíl v EU

Podíl mladých matek v pracovním procesu je však v České republice jeden z nejnižších v rámci celé EU. Situaci by mohlo změnit širší využití pružné pracovní doby, možnost pracovat z domova nebo alespoň v jeho blízkosti a částečné nahrazení pracovních cest videokonferencemi.

Přizpůsobit pracovní postupy

„Firmy si hodnotu pracujících matek uvědomují. Když se však ženy po mateřské dovolené vrátí do práce, často zjistí, že udržet rovnováhu mezi pracovními a osobními povinnostmi je velmi náročné, ne-li nemožné. Proto není divu, že stále více matek požaduje možnost flexibilní práce. Ať již to znamená flexibilní pracovní dobu, alespoň příležitostnou práci z domova, či možnost využití videokonferencí namísto zdlouhavých pracovních cest. Je nejvyšší čas, aby se podniky začaly zabývat otázkou, jak přizpůsobit pracovní postupy potřebám pracujících matek,“ říká Ruud Doggen, výkonný ředitel společnosti Regus pro region střední a východní Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám