Hlavní obsah

Portál vzdelavaniaprace.cz pomáhá plánovat kariérní růst

Novinky, kil

Informační server vzdevalaniaprace.cz spustil novou funkci „Můj plán“, která uživatelům pomůže vyhledávat vhodnou nabídku profesí a kvalifikací a naplánovat si osobní rozvoj, vedoucí k plánované kariéře.

Foto: Profimedia.cz

Web poskytuje i seznam vzdělávacích kurzů.

Článek

Webový portál o pracovních příležitostech a profesních kvalifikacích vzdelavaniaprace.cz přidal pro registrované uživatele novou funkci „Můj plán“. Díky rozšíření nabídky uživatelského prostředí tak nyní mohou zájemci do systému zadat informace jako dosažené vzdělání, pracovní zkušenosti nebo představy o budoucím zaměstnání. Průvodce jim pak poskytne na míru šitou nabídku zkoušek a profesních kvalifikací, díky kterým mohou své profesní cíle začít okamžitě plnit.

Jednoduché vytvoření profilu

Nastavení služby je podle autorů zcela snadné. Ke svému profesnímu profilu získá uživatel přístup po bezplatné registraci na webu vzdelavaniaprace.cz v záložce Nastavení/Můj profil. Prostřednictvím jednoduchého interaktivního průvodce nejprve stačí vyplnit, jakou práci právě vykonáváte, jaké máte pracovní zkušenosti z minulosti a co všechno umíte. V dalším kroku pak vyberete profesi či obor, kterému byste se chtěli věnovat (pokud hodláte změnit povolání) a můžete pomocí našeptávače vybrat profesní zkoušky, v nichž byste rádi získali osvědčení o profesní kvalifikaci.

Notifikace kýžených nabídek

Jednou z dalších výhod bezplatného profilu na webu vzdelavaniaprace.cz je odběr upozornění na vybrané možnosti vzdělávání a pracovní příležitosti pomocí funkce „Hlídací pes“. Díky němu totiž nemusíte kontrolovat novinky na webu každý den znovu. Nejnovější nabídka kurzů a pozic vám bude chodit pravidelně do emailové schránky. Tato funkce je volitelná a při její aktivaci si uživatel může vybrat, jak často mu budou upozornění chodit.

Pomoc při získání kvalifikace

Prostřednictvím portálu www.vzdelavaniaprace.cz se systém Národní soustavy kvalifikací snaží pomoci lidem získat celostátně platné osvědčení, které zaměstnavatelům dokládá, že mají na danou pozici požadované znalosti a dovednosti. Na webu žadatelé naleznou kromě nabídky práce také požadavky, které pro danou pozici musejí splňovat. Web poskytuje vedle rozsáhlého přehledu volných míst i seznam vzdělávacích kurzů a zkoušejících, kteří mohou zájemce na volná místa dostatečně připravit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám