Hlavní obsah

Ostravská univerzita dokončila renovaci někdejší patologie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravská univerzita dokončila rozsáhlou rekonstrukci budovy bývalé patologie v Ostravě-Zábřehu. Nově budou prostory sloužit ústavu anatomie a ústavu histologie a embryologie. "Využívat ji budou nejen studenti nelékařských oborů fakulty zdravotnických studií, ale v budoucnu bude sloužit i pro výuku studentů chystané lékařské fakulty," řekla mluvčí univerzity Eva Kijonková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Rekonstrukce se týkala nejvíce suterénu, přízemí a prvního podlaží. Podstatně jsme rozšířili pitevní blok, který nyní nabídne pracovní prostor pro asi 30 studentů současně. V místnosti s pěti pitevními stoly je instalována audiotechnika a kamery," uvedla proděkanka pro studijní a pedagogickou činnost fakulty zdravotnických studií Ivona Závacká.

Dodala, že prostřednictvím kamer bude možné přímo do učebny na velké televizní obrazovky přenášet průběh pitev. "Dění na pitevně tak bude moci sledovat větší skupina posluchačů, než jakou by umožnilo vyučovat stání kolem stolů," podotkla Závacká.

Opravené a moderně vybavené jsou zároveň i učebny pro studium anatomie a histologie, místnosti pro preparáty a mikroskopický sál, kde se počítá s přenosem obrazu v hlavním mikroskopu na stolní mikroskopy a plochu notebooků.

Rekonstrukce začala loni v září, úpravy budovy stály 3,8 milionu korun a na dalších 1,5 milionu korun přišlo vybavení. Peníze do renovace budovy investovala nejen univerzita, ale i ministerstvo školství a město Ostrava. Prostory budou slavnostně otevřeny v polovině února.

Ostravská univerzita už pro vznik lékařské fakulty dokončila akreditační spis, nyní čeká na vyjádření akreditační komise. Pokud uspěje, mohli by se první studenti na lékařské fakultě v Ostravě začít učit už v letošním akademickém roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám