Hlavní obsah

Olomoucká právnická fakulta zavede bezkontaktní výuku

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Bezkontaktní formou bude probíhat veškerá výuka v zimním semestru z důvodu nepříznivého vývoje epidemiologické situace na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Učit se na fakultě začne podle harmonogramu akademického roku za dva týdny. Přijaté rozhodnutí neznamená uzavření budov fakulty.

Foto: ČVUT

Ilustrační foto

Článek

Vedení fakulty o přechodu na bezkontaktní výuku již informovalo své zaměstnance a studenty.

„Není to ideální řešení, ale vzhledem k situaci ideální varianta neexistuje. Považuji za rozumnější a z hlediska předvídatelnosti průběhu zimního semestru za zodpovědnější učinit toto rozhodnutí již nyní, kdy do začátku semestru máme určitý čas se na bezkontaktní výuku připravit. Vyhneme se tím značné nejistotě, která by prezenční výuku neoddělitelně provázela,“ vysvětlil děkan olomoucké právnické fakulty Václav Stehlík.

Má se co nejvíce blížit klasické

Bezkontaktní výuka se má podle něj v nadcházejícím semestru co nejvíce blížit klasické, vyučovat se bude podle standardního rozvrhu pro prezenční výuku.

„Výuka se uskuteční na vybraných platformách v reálném čase. Možné budou samozřejmě individuální konzultace s vyučujícími, otevřená bude i fakultní knihovna,“ doplnil děkan s tím, že přijaté rozhodnutí v tuto chvíli v žádném případě neznamená uzavření fakultních budov. Na jejich provoz se budou vztahovat aktuálně platná hygienická opatření.

Zájem o Erasmus trvá, výjezdy zrušila jen desetina studentů

Věda a školy

Nyní právnická fakulta, na níž momentálně studuje 1635 posluchačů, intenzivně dokončuje přípravy na online výuku. Podrobnější informace získají zaměstnanci a studenti tento týden. Výuka v zimním semestru začne 21. září a má skončit 18. prosince.

Obdobná opatření aktuálně Univerzita Palackého v Olomouci plošně nechystá, nicméně je v příštích týdnech připravena reagovat na další vývoj, a to včetně případného přechodu na částečnou či plně online výuku. Specifická opatření v souvislosti s epidemií covid-19 pak stejně jako v předchozím období zůstávají vzhledem k různorodosti struktury jednotlivých studijních programů v režii fakult.

Reklama

Výběr článků

Načítám