Hlavní obsah

Nástupní platy loni vzrostly až o čtvrtinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců donutil firmy zvyšovat nástupní platy. Absolventi tak mohli považovat loňský rok za velmi úspěšný - podle studie personální agentury Robert Half International vyletěly jejich nástupní platy až o čtvrtinu.

Foto: Profimedia.cz

Absolventi neměli v loňském roce problém získat nástupní platy nad úrovní průměrné mzdy.

Článek

Na nedostatku pracovních sil vydělali nejvíc absolventi v počítačové branži. Těm se zvedl nástupní plat v průměru o celou čtvrtinu na pětadvacet tisíc korun.

Přes dvacet tisíc, tedy o dva tisíce korun výše než v roce 2006, se dostali i nováčci se specializací na daně a finance. Kvalifikovaní absolventi tak mohou hned po škole nastoupit za plat, který se pohybuje kolem průměrného příjmu v Česku.

Letošní rok už ale podle odborníků tak dramatický nárůst nepřinese. Podle specialistů z personální agentury Robert Half International se nyní firmy soustředí spíše na rozšiřování benefitů.

Reklama

Související témata:

Související články

Učitelé si polepší, ale jen někteří

O 1,5 miliardy korun více než loni dá letos ministerstvo školství na odměňování zaměstnanců v krajských a regionálních školách. Podle školských odborů...

Výběr článků

Načítám