Hlavní obsah

Mzdy v největší tuzemské huti vzrostou letos o tři procenta

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zaměstnancům největší tuzemské hutní firmy ArcelorMittal Ostrava se letos zvýší mzdy o tři procenta. Garantuje to dodatek kolektivní smlouvy, který minulý týden podepsali zástupci vedení společnosti a odborů.

Článek

„Myslím, že je to pro naše zaměstnance velmi dobrá zpráva, zároveň také potvrzení naší role nejlepšího zaměstnavatele v regionu a firmy s perspektivní budoucností,“ řekl k výsledku dohody s odbory generální ředitel společnosti Augustine Kochuparampil.

Personální ředitel Jan Rafaj novinářům řekl, že většina nárůstu jde do fixní části mzdy, zvyšují se i příplatky za noční směny a práci o sobotách a nedělích.

„Současně jsme posílili i prémiovou složku mzdy. Stanovili jsme mechanismus dalšího navýšení formou výplaty prémií dvakrát ročně,“ doplnil Rafaj. Firma tak v případě, že překročí plánované výsledky, rozdělí mezi zaměstnance dalších několik miliónů korun v prémiích za první a pak za druhé pololetí roku.

Dosud byli zaměstnanci podle Rafaje motivováni na výsledku prémiemi ve výši 5,5 procenta mzdy, nově je tento koeficient zvýšen na 7,5 procenta.

Podle odborového předáka Romana Bečici se zaměstnancům pevná složka mzdy zvyšuje o 560 až 760 korun, příplatky za práci v noci se zvedly z 21 na 22 korun a za práci v sobotu a neděli z 34 na 35 korun. „To vše je ve tříprocentním nárůstu, plus k tomu budou zaměstnancům podle plnění prémiových ukazatelů vyplaceny dvakrát ročně prémie za dané pololetí,“ řekl Bečica.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám