Hlavní obsah

Mezinárodní Studentské fórum a rektoři řeší práci mladých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pondělí začíná mezinárodní Studentské fórum, jehož účastníci přijeli do Prahy z pěti desítek asijských a evropských zemí. Diskutovat budou hlavně na téma uplatnitelnosti mladých lidí na trhu práce. Od středy do pátku na to naváže mezinárodní konference rektorů. Rektor Univerzity Karlovy (UK) Tomáš Zima připomněl, že k lepšímu porozumění mezi Evropou a Asií je třeba nadále zprostředkovávat výměny studentů i akademických pracovníků.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Zima, rektor Univerzity Karlovy

Článek

„Téma zaměstnatelnosti je velice aktuální," sdělila ředitelka odboru zahraničních vztahů UK Veronika Hunt Šafránková. Studentské fórum, které se uskuteční v hotelu Krystal, pořádají Univerzita Karlova a Asia-Europe Foundation (ASEF) ve spolupráci s ministerstvy zahraničí a školství.

Od středy do pátku proběhne pátý ročník mezinárodní konference rektorů Asia-Europe Meeting (ASEM). Zúčastní se ho více než stovka vedoucích představitelů vysokých škol z Evropy a Asie.

Hlavním cílem je vytvořit doporučení politikům pro setkání ministrů školství, které se uskuteční v roce 2017 v Koreji.

Mosty napříč sektory

Na obě navazující akce má do Prahy přijet přes 180 zástupců univerzit, firem, vládních institucí a studentů z 51 zemí Evropy a Asie. Ústředním tématem obou akcí bude zaměstnatelnost mladých lidí.

„Rovněž je zapotřebí podporovat výzkum a vzájemnou interakci mezi školstvím a soukromým sektorem. Abychom zajistili lepší a udržitelnější budoucnost, musíme se zaměřit na stavění mostů napříč různými sektory,“ uvedl v tiskové zprávě Tomáš Zima.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám