Hlavní obsah

Maximální dojíždění? Půl hodiny

Právo, kil

Pracovní portál Profesia.cz se zeptal svých návštěvníků, jak dlouhou dobu jsou ochotní dojíždět denně do zaměstnání. Čtyřicet procent dotázaných uvedlo, že maximální hranice pro jednu cestu do práce je 30 minut.

Foto: Profimedia.cz

Dojíždění za prací s sebou nese i stinné stránky.

Článek

K největšímu meziročnímu posunu došlo v kategorii dojíždění do 60 minut, kde svoji připravenost deklarovalo o 8 % procent dotázaných více než loni. Hodinu cestování jedním směrem je tak ochotno denně podstupovat 36 % lidí. Šesti procentům pak trvá jedna cesta do práce až 90 minut.

„Na trhu práce sledujeme mírné oživení, roste i ochota cestovat do zaměstnání 60 minut, což může představovat dojíždění do krajských měst. Nejflexibilnější jsou v tomto ohledu lidé ze Středočeského kraje, kteří mají dobrou dostupnost do hlavního města, kde je nejen více volných pozic, ale i lepší platy,” uvedla Kateřina Jaroňová z portálu Profesia.cz.

Dojíždění za prací s sebou nese i stinné stránky, obzvláště u větších vzdáleností. Nejen že je finančně náročné, ale má vliv i na zdravotní stav nebo osobní a rodinný život. Proto tři čtvrtiny vrcholových manažerů jsou ochotny se za prací stěhovat, zatímco nejblíže svému domovu hledají práci pomocní pracovníci a lidé ve výrobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám