Hlavní obsah

Mateřství zlepšuje dovednosti žen v zaměstnání

Těhotenství a mateřství není v kariéře ženy žádnou překážkou ani závadou, nýbrž veliké plus. Tvrdí to výzkum společnosti Microsoft, podle něhož se v těhotenství a během mateřské dovolené výrazně zlepší dovednosti ženy použitelné v zaměstnání při výkonu povolání.

Foto: Profimedia.cz

Většina matek si uvědomuje, jak se během prvních měsíců mateřství naučily dělat deset věcí najednou.

Článek

Samotné matky to asi nepřekvapí, většina z nich si totiž uvědomuje, jak se během prvních měsíců mateřství naučily dělat deset věcí najednou a to ještě téměř bez spánku.

Mateřství zlepšuje výkon

„Skoro dvě třetiny matek (62%) uvádějí, že jsou po mateřské lepší v provádění několika úloh najednou. Téměř polovina (46%) cítí, že se zlepšilo plánování jejich časového rozvrhu a více než čtvrtina (27%) se cítí být organizovanější,“ cituje výsledky studie list Daily Mail.

Výzkum si nechala vypracovat společnost Microsoft. U dvou tisíc zaměstnankyň a u pěti set jejich nadřízených sociologové sledovali, jak se změnily schopnosti žen po příchodu do zaměstnání z mateřské dovolené.

Lepší týmové hráčky

Více než polovina zaměstnavatelů uvedla, že matky jsou ve srovnání s bezdětnými ženami lepšími týmovými hráčkami a samotné ženy si po příchodu z mateřské – ve třetině případů – také více cení svých kolegů a klientů.

Z průzkumu rovněž vyplývá, že moderní technologie výrazně přispívají k zapojení matek do pracovního procesu. Ty tak mohou pracovat i z domova a využívat ke komunikaci internet.

Inspirace pro jejich okolí

„Výzkum odkazuje na změny, které sama vídám v byznysu během posledních deseti let. Matky vytvářejí úžasné věci doma i v práci a jsou významnou inspirací pro všechny kolem nich,“ tvrdí jednapadesátiletá britská podnikatelka Liz Earleová.

Reklama

Výběr článků

Načítám