Hlavní obsah

Kvalitní životopis ovlivní zájem firem, pomůže vám elektronický vzor

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze současné praxe online pracovního trhu vyplývá, že nic neovlivňuje prvotní zájem firmy o uchazeče víc, než dobře napsaný a informačně hodnotný životopis. Vytvořit jej nejjednodušším možným způsobem, za pomoci elektronického vzoru, umožní společná databáze pracovních serverů Spráce.cz a Správnýkrok.cz.

Článek

Vložit svůj životopis do nové sdílené databáze nebude pro uchazeče o práci nijak těžké. Na obou pracovních serverech je viditelný odkaz pro vytvoření životopisu, pod kterým je uložen elektronický vzor. Ten při vyplňování postupně sčítá uchazeči získané body dle míry vložených informací a na konci přehledně ukazuje skóre. Dosažené procento vyplněných údajů  (maximálně 100 procent) je opět informací pro hledající firmu, který ze životopisů je hodnotný a úplný.

Všechny životopisy v databázi obou serverů procházejí navíc ruční kontrolou a administrátoři všechny nedostatečně vyplněné životopisy vracejí uchazečům s žádostí o doplnění. Podobně se sleduje také aktualizace poptávky a v případě nalezení práce přestává být uchazeč v databázi životopisů zveřejňován.

Nové partnerství propojilo databáze

Spráce.cz a Správnýkrok.cz propojily své nabídky životopisů uchazečů o práci v rámci nového partnerství.

„V  blízké budoucnosti máme ambici vybudovat největší databázi životopisů v České republice za pomoci partnerů jako je Seznam.cz“, komentuje spolupráci předseda představenstva společnosti Atobo a.s., která provozuje portál Spravnykrok.cz, pan Pavel Pola.

Pracovní portály Správnýkrok.cz a Spráce.cz

Správnýkrok.cz

Pracovní portál, kde firmy platí pouze za relevantní kontakt s vytipovaným uchazečem. Spuštěn byl na podzim roku 2008 a v současné době se jeho návštěvnost pohybuje okolo 180 tisíc uživatelů měsíčně.

Spráce.cz

Pracovní online server patří do portfolia české portálové jedničky Seznam.cz, který ji od prosince 2009 také obchodně zastupuje. Návštěvnost Spráce se pohybuje kolem 300 tisíc uživatelů denně. Server spolupracuje s předními firmami českého trhu a hledá práci všem uchazečům, včetně absolventů.

„Rádi bychom nabídli uchazečům o zaměstnání kvalitní nástroj, díky kterému je rychle osloví jejich budoucí zaměstnavatelé,“ říká David Svatoš, manažer služby Spráce na Seznamu. „K tomu potřebujeme kvalitní portfolio životopisů na jednom místě,“ dodává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám