Hlavní obsah

Investoři: Češi pracují spolehlivě, mají ale vysokou fluktuaci a nemocnost

Kariéra, Daniel Olszyna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ N. LABEM

Nedávný průzkum mezi zahraničními investory ukázal, že mezi hlavní problémy, se kterými se potýkají, patří nedostatek kvalifikovaných pracovníků na operátorských i vyšších pozicích, malá ochota stěhovat se za prací nebo vysoká fluktuace a nemocnost. Na druhou stranu si na Češích cení kreativity, spolehlivosti a vysoké kvality práce.

Článek

Výsledky vyplynuly z průzkumu, který mezi japonskými investory v Ústeckém kraji provedlo Sdružení pro zahraniční investice AFI, sdělil předseda sdružení Martin Slabý.

Právě Ústecký kraj zůstává s nezaměstnaností 11,2 % posledním regionem ČR, ve kterém podíl lidí bez práce přesahuje deset procent. Přesto se místní firmy shodují v tom, že je pro ně stále obtížnější najít nové zaměstnance.

Když se nezaměstnanost mění v nezaměstnatelnost

„Vysokou nezaměstnanost v kraji začíná v poslední době střídat nezaměstnatelnost některých lidí. I tenhle problém je jedním z těch, na jejichž řešení se chceme v roce 2008 zaměřit,“ říká hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

„Jsem přesvědčený o tom, že bude dál pokračovat zdravý příliv nových investorů – a to nejen do výroby, ale i do vývoje. Aby neustal, musíme podporou vzdělávání a vhodnou prací se systémem sociálních dávek zajistit, aby v kraji žilo dost vzdělaných a spolehlivých lidí, kteří sem budou další investice lákat,“ dodal Šulc.

Investory zajímá ochota lidí pracovat

„Ústecký kraj patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější kraje pro nové investory. Například vloni přilákal vůbec nejvíc investic – za 20 miliard korun,“ upozorňuje Alexandra Rudyšarová z agentury CzechInvest.

Investory podle ní přitahuje výhodná poloha na hranicích s Německem, která je nejsilnější ekonomikou EU, dobrá infrastruktura i vyšší počet lidí bez práce, které mohou investoři využít.

„Samotná vysoká nezaměstnanost ovšem nestačí, pokud lidé nejsou příliš ochotní hledat si práci nebo mají vzdělání, které neodpovídá požadavkům soukromých firem,“ shrnuje Rudyšarová.

Reklama

Výběr článků

Načítám