Hlavní obsah

Hvězda Star Treku zamíří do vesmíru. Tentokrát doopravdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý herec William Shatner, který v kultovním vesmírném seriálu Star Trek ztvárnil kapitána Kirka, ve svých devadesáti letech zamíří do skutečného kosmu. V říjnu má být členem civilní posádky letu společnosti miliardáře Jeffa Bezose Blue Origin.

Foto: Profimedia.cz

William Shatner

Článek

V pátek o Shatnerově plánované cestě do vesmíru informoval Daily Mail s odkazem na americký bulvární server TMZ. Hercův management ani Bezosova firma chystanou cestu zatím nekomentovali. Shatner se stane dosud nejstarším člověkem, který kosmos navštíví.

Miliardář Bezos dobyl hranici vesmíru

Věda a školy

První civilní let Blue Origin se odehrál 20. července, kdy se za hranici vesmíru podívali sám její majitel Jeff Bezos, jeho bratr Mark, nizozemský teenager Oliver Daemen a 82letá cvičná pilotka Wally Funková. Ta byla dosud nejstarším člověkem, který do kosmu zavítal. Věkem by ji měl překonat právě Shatner.

Foto: Profimedia.cz

Záběr ze seriálu Star Trek. Na snímku zleva Leonard Nimoy (Mr. Spock) a William Shatner (James T. Kirk)

William Shatner je kanadský herec, držitel Zlatého glóbu, Emmy či Saturnu. Jeho nejznámější rolí byl kapitán James T. Kirk, velitel lodi Enterprise ve sci-fi seriálu Star Trek. Tuto postavu hrál tři roky (1966-1969) v seriálu a současně v sedmi celovečerních filmech. Shatner má svou hvězdu v Hollywoodském i Kanadském chodníku slávy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám