Hlavní obsah

Flexibilní práce snižuje nákladnou fluktuaci

Právo, kil

Více než osmdesát procent dotázaných zaměstnanců přiznává, že pokud by se měli rozhodnout mezi dvěma podobnými pracovními místy, zvolili by raději zaměstnání, které nabízí možnost flexibilní práce. Podle posledního průzkumu společnosti Regus, která je globálním poskytovatelem flexibilních pracovišť, také 71 % zaměstnavatelů potvrdilo, že flexibilní práce přispívá k udržení zaměstnanců.

Foto: Profimedia.cz

Flexibilní práce nabízí výhody v podobě lepší rovnováhy mezi prací a osobním životem.

Článek

Nábor zaměstnanců je nákladný proces, který by řada společností po celém světě ráda zredukovala. Podle odhadu asociace CIPD představují průměrné náklady na zaměstnance opouštějícího zaměstnání 4 625 liber. V případě odchodu odborných pracovníků pak náklady vzrostou až na celých 5 000 liber.

Firmy chtějí udržet kvalitní zaměstnance

Pro více než třetinu podniků je přitom udržení kvalitních zaměstnanců prioritou. Jaké metody by si tedy měly podniky stanovit, aby snížily náklady na nábor nových zaměstnanců, přilákaly ty nejlepší pracovníky na trhu a posléze si je udržely?

Benefit pro největší talenty

Z výsledků posledního průzkumu, zahrnujícího názory více než 20 000 vedoucích pracovníků a majitelů firem z více než 95 zemí, vyplývá, že pokud jde o Českou republiku, 67 % respondentů považuje flexibilní práci za benefit, který je lákadlem pro největší talenty a lze ji tedy využít k zamezení fluktuace zaměstnanců a následných nákladů na personální agentury.

Méně stresu, více rodinné pohody

„Flexibilní práce, vyznačující se nižšími náklady proti klasické práci v kanceláři, nabízí dosavadním i potenciálním zaměstnancům atraktivní výhody v podobě nižší míry stresu a lepší rovnováhy mezi prací a osobním životem. Přináší efektivní řešení, jak přilákat nejlepší pracovníky a udržet si je. Vezmeme-li v úvahu, že mnoho respondentů se při volbě nového pracovního místa již rozhodovalo na základě flexibility, je až pozoruhodné, jak rychle se benefit v podobě flexibilní práce rozšířil,“ říká Ruud Doggen, výkonný ředitel společnosti Regus pro region střední a východní Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám