Hlavní obsah

Čínská milionářka stále zametá ulice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když čínská vláda přišla před pěti roky s nabídkou odkoupení soukromých pozemků v obci Tung-chu, z rodiny Jüové Jou-čen se díky tomu stali milionáři. Třiapadesátiletou ženu však dodnes spatříte zametat v ulicích Wu-chanu. Nechce prý zlenivět a bojí se, že by ji za hýření penězi a život v přepychu potrestal osud.

Foto: Profimedia.cz

Třiapadesátiletou milionářku spatříte zametat v ulicích Wu-chanu.

Článek

Dost na tom, že se prý Jou-čen musí smířit se svými dětmi, které bohatství rozmazlilo a přivedlo na scestí lenosti. Ona sama ale pracuje od puberty a dřela v zemědělství, kuchyni, dělala řidičku náklaďáků a skončila jako metařka v ulicích.

Přes miliony na kontě stále pracuje

Jüová peníze investovala do výstavby sedmnácti bytů, z nichž některé přijdou i na deset milionů jüanů – asi 31 milionů korun. Ačkoli je tak na čínské poměry neskutečně bohatou ženou, šestkrát týdně vyráží uklízet ulice. Dostane za to v přepočtu pouhých 4,5 tisíce korun měsíčně.

Lenost je matkou špatností

„Práce nemá smysl jen kvůli penězům, nutí člověka soustředit se. Lenost jen zvyšuje všechny špatné návyky v člověku,“ svěřila se Jüová wuchanskému deníku.

Prostá žena s miliony na účtech se tak náramně hodí komunistické propagandě, která z ní v Číně udělala celebritu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám