Hlavní obsah

Českobudějovický Bosch postaví novou halu, zaměstná dalších 400 lidí

Právo, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba 300 miliónů korun investuje českobudějovická strojírenská firma Robert Bosch do výstavby nové haly. Další rozšíření výroby by už příští rok mělo přinést 400 nových pracovních míst.

Článek

„Přibližně 250 míst se bude týkat dělnických profesí, 150 pak v technicko-hospodářských úsecích, z toho polovinu by měli tvořit vývojáři,“ uvedl na tiskové konferenci obchodní ředitel společnosti Robert Bosch České Budějovice Milan Šlachta.

Firma bude shánět především profese konstruktéra, technologa, zkušebního a vývojového inženýra nebo inženýra kvality.

Třípodlažní hala by měla být dokončena příští rok. V nových prostorách hodlá firma rozšířit produkci a zároveň vyrábět díly pro výfukové soustavy nákladních vozů. „Výrobu v hale bychom chtěli zahájit v roce 2013,“ řekl technický a výrobní ředitel českobudějovického Bosche Václav Pixa.

Největší strojírenská firma na jihu Čech

Robert Bosch, největší strojírenská firma v Jihočeském kraji, byla založena v roce 1992. Vyrábí a vyvíjí komponenty pro benzínové a dieselové systémy do automobilů a specializuje se na výrobu a montáž plastových komponentů. Její obrat loni činil 8,4 miliardy korun a proti roku 2009 vzrostl o 7,7 procenta. Mateřská firma Robert Bosch sídlí v německém Stuttgartu.

Podnik s celkovým počtem 2 400 zaměstnanců patří k největším zaměstnavatelům v Jihočeském kraji. Robert Bosch celkem v České republice momentálně zaměstnává bezmála osm tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám